Kurser i psykisk arbejdsmiljø

Vi har kurser i psykisk arbejdsmiljø, hvor I kan lære at tage hånd om stress, problemer med samarbejdet og trivsel. Flere og flere danskere rammes af psykiske sygdomme på grund af deres arbejde. Det fremgår af Arbejdstilsynets seneste tal for anmeldte arbejdssygdomme. På bare fem år er der sket en stigning på 80 pct. i anmeldelserne til Arbejdstilsynet.

Psykisk arbejdsmiljø A-Z

 1-dagskursus

Kurset giver dig et grundlæggende kendskab til psykisk arbejdsmiljø
og hvordan det kan forbedres.

Kurset består af oplæg, videndeling og procesarbejde.

Læs mere

 

 

Fra stress til trivsel

1- dagskursus

På kurset lærer du at forebygge og håndtere stress, og får metodiske redskaber til dette. Vores underviser har specialiseret sig indenfor stress og forebyggelse og har mere end 15 års erfaring på området.

Læs mere

Den svære samtale

1-dagskursus

Arbejdsmiljøgruppen udbyder et kursus i MI – motivationssamtalen. Kurset giver praktisk anvisning på, hvordan MI metoden kan anvendes til at skabe bedre kommunikation på arbejdspladsen. Kurset henvender sig til ledere og medarbejdere i AMO.

Læs mere 

Kursus i positiv psykologi

1-dagskursus

Få en positiv psykologi styrketest  der viser dine personlige styrker, ressourcer og fantastiske potentialer. På dette kursus ser vi på hvad forskning fortæller om styrker og hvad positiv psykologi er. Vi arbejder med dine stærke sider og viser I kan bruge dem aktivt som arbejdsmiljø- og tillidsrepræsentanter.

Vi ser på, hvordan en positiv indstilling og mindset påvirker arbejdsglæde og indsats.

Vi ser på hvordan I kan sætte jeres unikke evner og ressourcer i spil i jobbet. 

Læs mere

Trivselsambassadør

2-dagskursus

På todageskursus får du to kurser i et: viden om psykisk arbejdsmiljø og kommunikation og den svære samtale. Ved hjælp af cases lærer du at spotte vanskelige situationer. Du bliver introduceret til en evidensbaseret samtalemodel og MI-metoden.

Læs mere

Konflikthåndtering og kommunikation

1-dagskursus

Kurset her er for dig, der vil styrke din kommunikation som arbejdsmiljørepræsentant eller leder. Det er til dig der ønsker enkle og konkrete redskaber til at mestre vanskelige situationer.

Læs mere

 

Conflict management and communication

1-day course

As a health and safety representative og manager, you will often be in situations where you need to communicate sharply and concretely. On the course Conflict Management and Communication you will learn how to handle difficult situations and how to communicate clearly in conflicts.

 

Read More

Vi tilbyder også online kursus

På e-learningskurset i psykisk arbejdsmiljø og kommunikation lærer du, hvad der kendetegner god kommunikation på en arbejdsplads, og hvordan konflikter løses.

Et travlt arbejdsmiljø og krævende opgaver kan påvirke kommunikationen og det psykiske arbejdsmiljø i negativ retning, hvis vi ikke passer på. På e-learningskurset i psykisk arbejdsmiljø og kommunikation får du indsigt i, hvilke afgørende områder din virksomhed bør have fokus på, når det gælder det psykiske arbejdsmiljø, og hvordan I optimerer rammerne for god trivsel. Onlinekurset giver dig et grundlæggende kendskab til psykisk arbejdsmiljø, og du lærer, hvorfor det er afgørende at have fokus på netop denne del, og hvilke gevinster der er herved. Endvidere får du inspiration til, hvordan din arbejdsplads kan forbedre det psykiske arbejdsmiljø.

Læringsmål

  • At genopfriske din viden om arbejdsmiljø
  • At inspirere dig til at komme videre med arbejdsmiljøarbejdet

Kursusforløb

Du tager kurset på vores online læringsplatform TalentLMS. Materialet består af tekst- og videomateriale samt opgaver og multiple choice-tests. Undervejs i kursusforløbet kontakter kursusunderviseren dig pr. mail eller telefon, hvor du har mulighed for at spørge – ligesom du også er velkommen til at kontakte underviseren med spørgsmål undervejs. Du har kontakt med underviseren undervejs pr. mail eller telefon.

Læringsmål

  • Introduktion til psykisk arbejdsmiljø
  • Indføring i niveauerne for, hvad god trivsel indebærer
  • Hvordan kommunikationen påvirker jeres psykiske arbejdsmiljø
  • Hvordan I kan arbejde med kommunikation og få konkrete værktøjer

Temaer

  • God kommunikationskultur
  • Samarbejde og konflikthåndtering
  • Rammer for arbejdsopgaver og -roller
  • Målgruppe

Kurset henvender sig til medarbejdere, ledere og AMO-medlemmer.

Vores undervisere i psykisk arbejdsmiljø

Lene Sheila Gjørup

Lene Sheila Gjørup

Underviser

Mit speciale er at hjælpe mennesker med at genfinde motivationen, samarbejdsglæden og reducere stress. Jeg er terapeut og erhvervspsykologisk konsulent og har mere end 10 års erfaring i at arbejde med mennesker og virksomheder.

Mads Autrup

Mads Autrup

Underviser

Jeg har mange års erfaring i at arbejde med mindfulness, i en erhvervspsykologisk ramme, på universiteter og i offentlige og private organisationer. Bl.a. som kursusansvarlig for ”Mindfulness – et arbejde med mentale strategier” siden 2013.  Han er uddannet cand.mag.psych. & HD, og har studeret og praktiseret meditation dagligt i over 10 år