EU barsler med ny lovgivning om kunstig intelligens, og har i den forbindelse udarbejdet en rapport om konsekvenserne for vores samfund, når den kunstige intelligens rykker ind på arbejdspladser og i privatlivet . Arbejdsmiljøgruppen deltog i det forberedende arbejde repræsenteret af Henrik Schøneberg for nyligt ved udarbejdelsen af denne EU rapport omkring de samfundsmæssige konsekvenser af kunstig intelligens .

“Rapporten kommer til at udstikke kursen for EUs lovgivning indenfor kunstig intelligens, som er blevet beskrevet som menneskehedens måske mest skelsættende teknologiske frembringelse nogensinde”, siger Henrik Schøneberg.

Derfor er det vigtigt, at processen inddrager hele paletten af ekspertudtalelser, kritiske medier, interesseorganisationer og borgere som lever med de politiske beslutninger i det daglige. 

“Det står klart, at arbejdsmarkedet står overfor store forandringer i de kommende år som følge af automatisering med kunstig intelligens og udskiftning af ekspertsystemer. Det stiller krav til øget efteruddannelse og nye arbejdsmiljøregler, ” fastslår Henrik Schøneberg.

Du kan få medbestemmelse

 Den færdige rapport om kunstig intelligens vil formentlig blive offentliggjort inden sommer. Henrik Schøneberg og Arbejdsmiljøgruppen vil informere om forløbet og invitere til borgermøder. På borgermødet kan du få indsigt i rapporten og komme med forslag til, hvordan vi indenfor EUs rammer kan udnytte de store potentialer, der er i kunstig intelligens, samtidig med at vi dæmper de ricisi, der er forbundet med teknologien, det være sig i forhold til datasikkerhed, skævvridning af demokratiske processer, arbejdsmiljø og meget mere.

Vil du vide mere?

Ønsker du at deltage i borgermødet og dermed få optimal mulighed for at sætte dit personlige aftryk på udviklingen med kunstig intelligens i Europa? Så tilmeld dig på info@arbejdsmiljoegruppen.dk 

Book et foredrag om arbejdsmiljø og kunstig intelligens:

Arbejdsmiljø og kunstig intelligens: Temadag, Workshop og Foredrag

Telefon 26 33 35 65

Arbejdsmiljøuddannelsen forløber over tre sammenhængende dage kl. 08.00-16.00. Du får bl.a. viden om:

  • Arbejdsmiljøorganisationens opgaver og funktion
  • Pligter og ansvar for arbejdsgiver, ledere og ansatte i forhold til arbejdsmiljøloven
  • Aktiv og systematisk brug af en arbejdspladsvurdering (APV)
  • Ideer til, hvordan du aktivt kan påvirke holdninger og udvikle arbejdsmiljøet
  • Metoder til at arbejde med det psykiske arbejdsmiljø
  • Anmeldelse og analyse af arbejdsulykker
  • Forebyggelse af belastninger og ulykker der er typiske i deltagernes brancher

Hent program

 

Hvis du/I er flere, der skal på kursus, kan vi finde et kursus, der passer til jer, og vi kan evt. åbne kurser på andre datoer end de planlagte.

 

k

Tilmeld

Skal du på arbejdsmiljøkursus?

Den lovpligtige arbejdsmiljøuddannelse 

3-dagskursus

Tilstedeværelseskursus hvor du møder deltagere fra andre virksomheder. Kurser i hele landet.

Læs mere

Online Arbejdsmiljøuddannelse 

(22 timer)

Den lovpligtige arbejdsmiljøuddannelse kan også tages online.

Læs mere

OSH Course

(22 hours)

Take the mandatory health and safety course in English

View Details