Nyhed! Kursus om whistleblowerordningen & seksuel chikane

3 timers suppleringskursus

Kurset giver en indføring i, hvilke krav, der er til etableringen af whistleblowerordningen, og hvordan den i praksis skal anvendes til bl.a. sexchikane-sager. Det er nemlig blevet krav, at alle danske virksomheder på over 50 ansatte skal have en whistleblowerordning. Hvis I har mere end 250 ansatte i jeres virksomhed, skal ordningen implementeres inden d. 17. december 2021, og hvis I har 50-250 ansatte, skal ordningen implementeres inden d. 17. december 2023. For to år siden blev et direktiv i EU-parlamentet nemlig vedtaget, og to år efter er det blevet en del af dansk lovgivning: alle virksomheder skal have en helt konkret kanal, så såkaldte ”whistleblowers” helt anonymt kan indrapportere, hvis
der skulle være problemer eller ulovligheder i virksomheden. 

Ordningen er et krav, men det er også en oplagt mulighed for at sikre jeres virksomhed mod problemer som blandt andet sexchikane. På denne måde kan medarbejdere, der oplever krænkelser eller er vidner til evt. krænkelser, rapportere hændelserne internt til virksomheden eller til Datatilsynet – helt anonymt. Indberetningskanalen kan virksomheden selv etablere, eller i samarbejde med en ekstern rådgiver som Arbejdsmiljøgruppen ApS. Løsningen vælger virksomheden selv. Det vigtigste er bare, at den er anonym og sikker. 

På kurset vil der desuden være mulighed for at arbejde med, hvor grænsen går, når det kommer til at vurdere, hvornår der er tale om krænkende handlinger.

Bestil et tilbud

Translate »