Whistleblowerordningen, mobning og seksuel chikane
3 timers suppleringskursus

Kurset giver en indføring i, hvilke krav, der er til etableringen af whistleblowerordningen, og hvordan den i praksis skal anvendes til bl.a. sexchikane-sager. Det er nemlig blevet krav, at alle danske virksomheder på over 50 ansatte skal have en whistleblowerordning. Hvis I har mere end 250 ansatte i jeres virksomhed, skal ordningen implementeres inden d. 17. december 2021, og hvis I har 50-250 ansatte, skal ordningen implementeres inden d. 17. december 2023. For to år siden blev et direktiv i EU-parlamentet nemlig vedtaget, og to år efter er det blevet en del af dansk lovgivning: alle virksomheder skal have en helt konkret kanal, så såkaldte ”whistleblowers” helt anonymt kan indrapportere, hvis
der skulle være problemer eller ulovligheder i virksomheden.
Ordningen er et krav, men det er også en oplagt mulighed for at sikre jeres virksomhed mod problemer som blandt andet mobning og sexchikane. På denne måde kan medarbejdere, der oplever krænkelser eller er vidner til evt. krænkelser, rapportere hændelserne internt til virksomheden eller til Datatilsynet – helt anonymt.
Udbytte
- Hvad mobning og seksuel chikane er
- Hvilke årsager der kan være til mobning og seksuel chikane
- Hvor udbredt mobning og seksuel chikane er
- Hvilke reaktioner der kan være på mobning og seksuel chikane
- Hvordan man kan forebygge mobning og seksuel chikane
- Hvad man kan gøre, hvis der opstår mobning og seksuel chikane på arbejdspladsen
- Hvor man kan søge rådgivning og hjælp til at forebygge og håndtere mobning og seksuel chikane.
- Hvad er en whistleblowerordning og hvilke krav er der til den?
- Hvad kan man bruge en whistleblowerordning til i forbindelse med arbejdsmiljøarbejdet?
På kurset vil der desuden være mulighed for at arbejde med, hvor grænsen går, når det kommer til at vurdere, hvornår der er tale om krænkende handlinger.