Kreativt, dynamisk teamarbejde eller støjende stressende?

Tankerne bag storrumskontorerne var at få styrket kommunikationen rundt omkring i virksomhederne. Man brød væggene ned for at give medarbejderne plads til  ideudveksling. Idealistisk set. For har storrumskontorerne haft den ønskede effekt på arbejdskulturen eller får det i stedet de ansatte til at tale mindre sammen. På vores arbejdsmiljøkurser bliver storrumskontorerne ofte taget op, når vi er inde generende støj og psykisk arbejdsmiljø. Medarbejder taler om, hvordan de kan minimere støjgenerne ved storrumskontorerne, mens ledelsesrepræsentanter taler om problemer med at skaffe rum til fortrolige samtaler.

Og vores kursister er ikke alene om at være udfordret af storrumskontorerne. Forskning i storrumkontorer peger på at produktiviteten og trivslen falder des flere der deler kontor.

“Sociologien har i mange år fortalt os, at folk samarbejder mere, jo tættere de er på hinanden. Overført til kontorlokalerne skulle det intuitivt betyde, at den kollektive intelligens ville syde i storrummene, når man sammenligner med virksomheder, hvor medarbejdere isoleres i afskærmede kontorer. Nu kan forskere fra Harvard University imidlertid levere nedslående nyheder om de åbne kontorlandskabers effekt på den mundtlige samtale.”

Læs hele artiklen her: https://lnkd.in/gec3VeC 

Skal du på arbejdsmiljøkursus?

Den lovpligtige arbejdsmiljøuddannelse 

3-dagskursus

Tilstedeværelseskursus hvor du møder deltagere fra andre virksomheder. Kurser i hele landet.

Læs mere

Online Arbejdsmiljøuddannelse 

(22 timer)

Den lovpligtige arbejdsmiljøuddannelse kan også tages online.

Læs mere

OSH Course

(22 hours)

Take the mandatory health and safety course in English

View Details

Arbejdsmiljøuddannelsen er for alle brancher

Kontakt os

Har du spørgsmål så skriv til os.